piątek, 21 grudnia 2012

Jabłka zapiekane z wątróbką, żurawiną i serem lazur



 

  • 20 dkg wątróbki z kurczaka
  • 2 łyżki żurawiny
  • 1 sztuka cebula
  • sól
  • pieprz
  • 5 dkg ser lazur
  • 1 sztuka pomidorki koktajlowe
  • 1 sztuka cytryna
  • 1 gałazka oreagno
  • 3 jabłka

  • Jabłka myjemy, odcinamy kapelusze. Wydrążamy środek. Skrapiamy sokiem z cytryny żeby nam nie ściemniały .Pieczemy około 20 minut temp 200 stopni. Cebule kroimy na piórka przesmażymy razem z wątróbką. Na końcu solimy, pieprzymy. Dodajemy żurawinę i ser lazur. Upieczone jabłka napełniamy farszem i wkładamy na chwile do piekarnika żeby ser się rozpuścił. Talerz dekorujemy listkami z jabłka i róża z pomidorka  

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz