poniedziałek, 7 stycznia 2013

Wężymord, czyli skorzonera na obiad




½ kg skorzonery
1 woreczek kaszy gryczanej
½ kg schabu
2 cebule
Sól
Pieprz
 5 łyżek Surówki
Oliwa
Kwasek cytrynowy
Majeranek
Estragon
1 ząbek czosnku

Schab kroimy na plastry i marynujemy w oliwie, soli z dodatkiem pieprzu, estragonu, majeranku, czosnku i posiekanej cebuli. Odstawiamy na noc. Skorzonerę obieramy, następnie wkładamy ja do miski z woda z dodatkiem kwasku cytrynowego żeby nam nie ściemniała. Gotujemy w osolonej wodzie do miękkości około 30 minut. Schab smażę na patelni i podaje ze skorzonerą polaną cebulką albo bułka tarta, kaszą gryczaną i surówką

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz