czwartek, 21 marca 2013

Penne z kurkami w sosie




1 szklanka makaronu penne z 5 zbóż
10 dkg kurek mrożonych
½ szklanki śmietany zagęszczonej
Sól
Pieprz
1 łyżeczka pietruszki natki
1 cebula
4 pomidorki koktajlowe
olej

Makaron gotuję w osolonej wodzie we wrzątku 5 minut. Odcedzam, przelewam zimną wodą. Cebulę obieram, kroję drobno i na patelni na oleju podsmażam. Dodaję kurki i jeszcze chwilę duszę. Wlewam śmietanę zagęszczoną, doprawiam solą, pieprzem. Posypuję natką pietruszki. Podaje z makaronem penne. Talerz dekoruję pomidorkami koktajlowymi

7 komentarzy:

  1. Śmietanka i kurki - uwielbiam ;) To jedno z najlepszych makaronowych zestawień, jakie miałam okazję wypróbować.

    OdpowiedzUsuń
  2. W sezonie grzybowym bardzo często szykuje taki makaron. Jest rewelacyjny!

    OdpowiedzUsuń
  3. ile bym dała za garść świeżych kurek!

    OdpowiedzUsuń
  4. Pyszne danie i piękne kolorki ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Jeszcze trochę i będą kurki :)

    OdpowiedzUsuń