niedziela, 14 kwietnia 2013

Pomidorowe naleśniki z sałatką z łososiem







2 szklanki mąki
1 jajko
1 puszka pomidorów całych w soku Pudliszki
½ szklanki wody
Sól
7 liści sałaty masłowej
3 łyżki kukurydzy z groszkiem
1 plaster łososia wędzonego
1 papryczka chili
1 papryka czerwona
1/5 papryki zielonej
5 pomidorków koktajlowych
7 oliwek czarnych
4 oliwki zielone
5 dkg sera złocistego lazur
Listki Bazyli
olej

Do miski od blendera wlewam pomidory z puszki, wodę, jajko, mąkę, sól. Całość blenderuję na gładką masę. Na patelni rozgrzewam olej i smażę naleśniki dosyć cienkie. Sałatę, paprykę i inne warzywa dokładnie myję. Na każdego naleśnika nakładam sałatę postrzępioną , paprykę kawałki, kukurydze z groszkiem i łososia. Naleśnika zwijam. Dodaję kawałki sera lazur, i cienkie krążki papryczki chili. Z papryki czerwonej wycinam serca i dekoruję dwa naleśniki. Z oliwek czarnych robię kwiatka z łodyżką zrobioną z papryki zielonej. Talerz dekoruję pomidorkami koktajlowymi i oliwkami zielonymi, oraz listkami Bazyli.



8 komentarzy:

  1. Przepysznie wyglądają, muszę ukraść przepis :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Takie różki obfitości :) wystarczy zjeść jednego i już się jest najedzonym ;) i do tego pomidorowe mniam ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Jaki genialny pomysł na naleśniki! Jestem pod wrażeniem :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. ale pieknie podane :) coś wspaniałego!

    OdpowiedzUsuń
  5. Pięknie wyglądają, ślicznie udekorowane:-) Bardzo fajny pomysł.

    OdpowiedzUsuń
  6. ale fantastyczne naleśniory !! :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Wow, ale fantastyczna wersja nalesnikow! Gratuluje pomyslu i wykonania - jak zwykle apetycznie i pieknie udekorowane:-)

    OdpowiedzUsuń
  8. Na pewno zrobię je na obiad. Wyglądają wspaniale!

    OdpowiedzUsuń