czwartek, 11 kwietnia 2013

Patelnia rozmaitości







1 pierś z kurczaka
½ brokuł
1 bakłażan
10 pomidorków koktajlowych
1 cebula czerwona
100 gram makaronu penne 3 kolory
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka Bazyli suszonej
1 łyżeczka oregano suszone
Sól
Pieprz
Szczypiorek świeży
Oliwa

Bakłażana myje, kroję na plastry 2 cm, i solę obficie. Odstawiam na 30 minut. Do miseczki wlewam oliwę 4 łyżki, dodaję bazylie, oregano, sól, pieprz, czosnek sprasowany, pierś z   kurczaka. Odstawiam na godzinę. Bakłażan myję dokładnie z soli pod zimną wodą. Na patelni grillowej na oleju smażę. Doprawiam pieprzem. Wykładam na papierowy ręcznik. Pierś z kurczaka smażę też na patelni grillowej, razem z cebulą pokrojoną w piórka. Brokuł dziele na różyczki i gotuje w osolonej wodzie aldente. Makaron także gotuję aldente. Kurczaka kroję na kawałki, dodaję makaron odcedzony, pomidorki koktajlowe, brokuł, bakłażan, cebulkę. Całość mieszam i podaję.

8 komentarzy:

  1. Jaka kolorowa zawartosc patelni :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Piękne zdjęcia, a zawartość patelni....whmmmm:-)

    OdpowiedzUsuń
  3. o kurczę, chętnie bym zjadła zawartość tej patelni :D
    pyszności!

    Alex

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Alex ani mi się waż jeść, do północy szlaban :-)

      Usuń
  4. ale ekstra kolorki :) same pyszności :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Można się poczuć zdrowiej od samego patrzenia na te witaminy :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Ale kusisz :D Pięknie, zdrowo, kolorowo!

    OdpowiedzUsuń