środa, 30 stycznia 2013

Surówka pekinka na ostro






1 kapusta pekińska
1 papryka czerwona
½ ogórek zielony
1 puszka kukurydza i fasola
1 cebula
5 pomidorków koktajlowych
6 oliwek zielonych
Sól
Pieprz
2 łyżki majonezu
½ papryczki chili

Kapustę , paprykę, ogórka, pomidorki myję. Kapustę szatkuje na kawałki, paprykę pozbawiam nasion i kroję w kostkę. Ogórka kroje w plastry. Cebule obieram i drobno szatkuje. Do dużej miski wrzucam kapustę, paprykę, cebulę, ogórka. Kukurydze odsączam z wody i też dodaję. Doprawiam solą, pieprzem, majonezem. Dodaję pokrojoną paprykę cze chili. Wcześniej pozbawiam ją z nasion. Dekoruje pomidorkami i oliwkami.

1 komentarz: