niedziela, 17 marca 2013

Wiosenna sałatka z fetą i łososiem







1 garść rukoli
5 rzodkiewek
1 plaster łososia wędzonego
½ opakowania sera feta
4 pomidorki koktajlowe
½ papryczki chili żółtej
2 łyżki sosu vinegrette 

Rukolę myję. Osuszam i układam na talerzu. Łososia kroję na mniejsze kawałki zwijam w ruloniki i dodaję do sałatki. Rzodkiewki obieram, myję i kroję na plastry. Papryczkę chili pozbawiam nasion i też kroję. Ser feta kroje na kwadraty. Żeby nam się się sklejał dobrze użyć jest ostrego noża podczas krojenia. Dodaje pomidorki koktajlowe i polewam sałatkę sosem vinegrette.

5 komentarzy:

  1. wspaniale wygląda :) pycha :)

    OdpowiedzUsuń
  2. pyszna i zdrowa :) uwielbiam takie sałatki :) pięknie i kolorowo u Ciebie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. wszystkie składniki które uwielbiam wiosennie

    OdpowiedzUsuń
  4. Myszko jak tu u ciebie kolorowo i smaczniucho mmmm :) Pozdrawiam Ewa :)

    OdpowiedzUsuń