wtorek, 23 kwietnia 2013

Kapusta pekińska w sałatce z papryką







6 liści kapusty pekińskiej
½ opakowania sera feta
½ papryki czerwonej
10 oliwek czarnych
1 puszka groszek z kukurydzą
4 łyżki sosu vinegrette

Liście kapusty myję i osuszam, następnie drobno kroję. Układam na talerzu. Paprykę myję, usuwam środek niejadalny i kroję w kostkę. Dodaje do kapusty razem z groszkiem i kukurydzą z puszki. Wcześniej odsączam z zalewy. Dodaję oliwki i pokrojony ser feta. Sałatkę polewam sosem vinegrette

5 komentarzy:

  1. Gdyby nie groszek, lizałabym monitor! :D

    OdpowiedzUsuń
  2. O jak ja kocham salatki, nie wyobrazam sobie dnia bez nich. A Twoje zjadlabym chyba wszystkie od razu:-)))

    OdpowiedzUsuń
  3. Fantastycznie wygląda! Może odrzuciłabym te oliwki, ale i tak chętnie bym spróbowała :)

    OdpowiedzUsuń
  4. po takim talerzu sałatki, nic mi już do szczęścia nie byłoby potrzebne :) i na pewno nie rozglądałabym się już za słodyczami :D

    OdpowiedzUsuń