sobota, 1 czerwca 2013

Roladki z bakłażana z kurkami i kaszą





  • 1 bakłażan
  • 10 dkg kurek mrożonych
  • 1 papryczka chili
  • 1 woreczek kaszy jęczmiennej
  • 5 gałązek pietruszki
  • Sól
  • Pieprz
  • 2 łyżki sosu teriyaki
  •  
  • Kaszę gotuję 15 minut w osolonej wodzie. Bakłażan kroję na plastry cienkie, solę odstawiam na 15 minut. Każdy plaster bakłażana myję dokładnie, osuszam i smaruje oliwą. Grilluję na grillu elektrycznym. Do kaszy dodaję pokrojoną pietruszkę, papryczkę chilii, kurki, doprawiam pieprzem, sosem teriyaki. Nas każdy plaster bakłażana naklanina farsz z kaszy i zwijam. 

5 komentarzy:

  1. ale pysznie :) i te kurki :) aż zatęskniłam za grzybami :(

    OdpowiedzUsuń
  2. pysznie podane danie dla mnie super:)

    OdpowiedzUsuń
  3. ooo łaaa... ale pysznie wygląda!:)
    obserwuje i zapraszam do siebie w wolnej chwili:)

    OdpowiedzUsuń
  4. poproszę o jedną roladkę :) chętnie spróbuję !!

    OdpowiedzUsuń